Biomimicry in de gebouwde omgeving

Mijn artikel op de voorpagina van One Planet Architecture Institute: OPAI

Biomimicry betekent letterlijk het leven imiteren of nabootsen. Biomimicry is een methode om inspiratie uit de natuur te halen en dit positief in een ontwerp te gebruiken. Deze methode werd al vaak gebruikt in de geschiedenis, echter de term biomimicry is pas bekend geworden sinds 1997 Janine Benyus het boek “Biomimicry” schreef. Om deze methode zo succesvol mogelijk toe te passen, gebruik je het in een zo vroeg mogelijk stadium. Een ontwerper dient de essentie van het ontwerp te bepalen, om vervolgens zich door de juiste modellen uit de natuur zich te laten inspireren. Als het juiste model is gevonden, zoek je een manier om het volgens Life’s Principles toe te passen in het ontwerp. Biomimicry is een algemeen ontwerp-proces. Om het in de gebouwde omgeving toe te kunnen passen, dien je de juiste vragen te stellen en genoeg biologische kennis in huis te hebben.

Meer informatie over het toepassen van biomimicry in gebouwde omgeving vindt je in het artikel hier: Biomimicry in de gebouwde omgeving

 

06. juni 2012 by Patrick Ooms
Categories: Biomimicry, Design | Tags: , , , , , , , , | 1 comment

One Comment

  1. kheb het boek wat behandeld wordt bekeken en ben flink positief.
    Bedankt voor je blog. Goed geschreven!

Leave a Reply

Required fields are marked *