TEDxWageningen 2012

The Emergence of Now 30th of May 2012:

Ik was coördinator en hoofd van het design, podium en Licht van dit evenement. Samen met een geweldige team (Brendan Bakker, Maarten Gjaltema en Jurre Machielsen, Martijn van Wijk) hebben we dit prachtige podium gecreëerd. Ons concept voor het podium is duidelijk: een grafiek van het jaarlijkse afval van een gemiddeld gezin in de westerse wereld. De hoofdstromen zijn GTF, metaal, hout, papier en karton, kunststoffen, glas, textiel en ten slotte de restanten. Elke soort afval wordt hier vertegenwoordigd in een of meerdere staven in dit diagram. Wij willen dat u, het publiek, weet wat het effect is van een jaar van afval. De nauwste banden die we met afval hebben, is als we het weggooien als afval in de vuilnisbak. Waarna we het nooit meer zien als de vuilnisman het wegbrengt. Het is bedoelt als bewustwording. Dit podium toont het gebruik van een gemiddeld huishouden familie. Elke doos staat voor 16 kg afval. Dat komt neer op maar liefst 500 kilo afval per jaar. Als gezinnen dit is het afval dat we produceren. Tenslotte zou het als een verrassing kunnen komen, maar huishoudelijk afval is slechts tien procent van de volledige geproduceerde afval.

05. juni 2012 by Patrick Ooms
Categories: Design, TEDx | Tags: , , , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *